Hem Woodworks by Bergs ingår samarbete med Dina Kubik

Woodworks by Bergs ingår samarbete med Dina Kubik

Publicerad den 22 april, 2020

Woodworks by Bergs ingår samarbete med Dina Kubik för ett mer hållbart byggande

Woodworks vision är att det ska vara enkelt att bygga framtidens hållbara miljöer i trä. Att ingå ett samarbete med Dina Kubik är ett bra steg för miljön. Dina Kubiks strategi att bygga mer hållbart och klimatsmart gjorde att de valde en hållbar och miljövänlig träfasad till sina projekt.

Dina kubiks strategi gjorde att valet, med Linaximpregnering till fasaden, rätt så självklart. Linax är träskyddsbehandlat virke med en extra lång livslängd. Linax är också en produkt som är utmärkt för tuffa utomhusmiljöer och ett bra miljöval. 

 ”En del i vår strategi är att bygga med hållbart och mer naturligt material där Linax Royal uppfyller detta”, säger VD och grundare Henry Lundhammar. Han tillägger att man inom familjen arbetat inom trävaruhandeln och byggmaterial i några generationer tillbaka och att det därför känns som ett naturligt steg i Dina Kubik AB:s utveckling. ”Vi vill bygga klimatsmart och bidra till ett mindre koldioxidavtryck genom att använda trä i såväl stommen som fasaden på våra byggnader”, fortsätter Henry.

Dina Kubik AB planerar att från sommaren 2020 bygga helt i trä med Linaxfasad och därmed få en lång livslängd på byggnaderna. Det är dessutom trevligt att titta och tillbringa tid i ett trähus.

Läs mer om Linax här

Nästa
Föregående