Hem Woodworks levererar Linaxbehandlat trä till kontorshuset NODI i Nya Hovås

Woodworks levererar Linaxbehandlat trä till kontorshuset NODI i Nya Hovås

Publicerad den 3 juli, 2020

Next step och Billström Riemer Andersson Bygg AB har startat byggandet av Nodi och Woodworks by Bergs har fått förtroendet att leverera Linaxbehandlat Limträ, trall och panel. Byggnaden kommer att kläs in i Linax panel och består i stora delar av Linaxbehandlat trä. Även utemiljöerna kommer att skapas av Linaxbehandlat trä.

Tidigare har man sett problem med brandsäkerhet och ljud i höga träbyggnader men idag finns väl utvecklad teknik som gör husen brandsäkra. Trä är ett hållbart byggmaterial som inte bara binder koldioxid under en längre tid utan går även att få närodlat och ger en bättre miljö att vistas i.

Nodi är en unik design av White Arkitekter och är verkligen en signaturbyggnad i Nya Hovås som kommer att stå som en entré in till det nya området. Byggnaden kommer med största sannolikhet att skapa inspiration för framtiden och skapa en ny dimension för hur man bygger trähus.

Vi tackar för förtroendet och ser verkligen fram emot byggstarten, säger Per Larsson säljare på Woodworks by Bergs.

Ett projekt som detta stödjer Woodworks by Bergs affärsidé om att det ska vara enkelt att bygga framtidens hållbara miljöer i trä. Woodworks by Bergs satsar på kundresan och arbetar med träprodukter av högsta kvalitet. Woodworks By Bergs tillhör Bergs Timber AB koncernen. I koncernen tillverkas högkvalitativa modulhus, elementhus, Attefallshus, fritidshus, fönster och dörrar och olika typer av träskyddsbehandlingar.

Nästa
Föregående