Hem FÖRETAGARE Träskydd & Träteknik Fasadpaneler Burnblock

Burnblock

Burnblock brandskyddsimpregnering av trä uppnår högsta klassen för brännbara material. Burnblocks tydliga miljöprofil där produkten är 100% naturlig och 100% biologiskt nedbrytbar skapar stora möjligheter för framtidens byggande. Produkten innehåller inga giftiga ämnen som finns med på EU:s REACH lista vilket gör den till ett riktigt bra miljöval över tid.

Vad är Burnblock?


Burnblock är en mycket effektiv och giftfri brandblockerare. Burnblock består av enbart naturliga ingredienser kombinerade i en patenterad formel. Burnblock förhindrar effektivt syre från att nå det behandlade föremålet – och utan syre: ingen eld.

Burnblock är helt ofarligt och även om ämnet skulle komma i kontakt med det mänskliga ögat, kommer det inte att vara mer skadligt än fruktjuice (ref. Gjord i hälsobedömningen.)

Hur fungerar Burnblock?

Burnblock är ett mycket effektivt och väl dokumenterat brandhämmande medel som kan användas både industriellt och som en efterbehandling. Det är en transparent behandling, när den appliceras korrekt blir det inget kladd, inga fläckar, vilket gör att materialet enkelt att applicera färg eller annan behandling på, oavsett om det gäller trä, papper eller textil etc.

När det har absorberats av det behandlade materialet lämnar Burnblock efter sig en yta som kan förkolna och släppa genom vatten efter applicering av värme. Denna process absorberar en del av värmen och hjälper till att förhindra vidare förekomst och spridning av eld.

Material som behandlats med Burnblock är därför skyddade från förbränning och eventuell eldspridning.

Referensbilder

Bilder från Burnblock

Är du intresserad av Burnblock brandskyddsimpregnering?

Fyll i en intresseanmälan  så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan