Hem FÖRETAGARE Träskydd & Träteknik Fasadpaneler LINAX Träskydd

LINAX Träskydd

Vårt sortiment av Linaxprodukter bygger på ett standardsortiment som vi noga övervägt. Av detta sortiment vet vi att du som användare kan göra verklighet av de flesta idéer. Linax passar bra som tralldäck, pergola/utsmyckning samt utomhuspanel. Att bygga med Linax ska vara ett rent nöje! 

Linax en produkt att lita på

Linax är en produkt som tål tuffa utomhusmiljöer och som dessutom är ett bra miljöval. För att ni som användare ska få största möjliga glädje av produkten ber vi er att ta del utav Linax Produktgaranti. Dessa dokument täcker in garantivillkor för såväl röta, färgförändring som formförändringar. Vidare arbetar vi enbart med råvara som kommer från certifierade svenska skogar för produkten Linax.

Produkten är bedömd i Sunda Hus Miljödatabas & i Byggvarubedömningen. Vi följer alla gällande föreskrifter vid vår moderna produktionsanläggning i Nybro.

Linax levereras i färgerna brun och natur

Färgerna är transparenta. Kosmetiska variationer kan förekomma då kärnved, ytved och kvistar suger åt sig olika mycket färg.
Färgpigmenten ligger i oljan och kokas in under Linaxprocessen (Royalprocessen) på alla sidor i virket.
Alternativt kan produkten levereras i en naturell olja som är utan pigment. Denna produkt är gyllenbrun när den är nyproducerad. Över tid blir denna produkt vädergrå.

Önskas andra färger på Linax panelen så kan produkten i princip övermålas med en riktig oljebaserad färg. Här frångår man Linax produktgaranti.

Linax natur
Linax brun

Linaxprocessen

I processen genomförs två behandlingar av trävirket. Först tryckimpregneras virket enligt NTR AB. Därefter kokas virket i pigmenterad eller neutral linoljeblandning. Resultatet blir en formstabil produkt som är helt inoljad på alla 6 sidor med god motståndskraft mot röta. Underhållsbehovet är lågt på denna produkt.


Är du intresserad av Linax royalimpregnering?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig och hjälper dig med ditt projekt!

Intresseanmälan för projekt